ЗСУ можуть зупинити наступ росіян на фронті: в ISW назвали умову

Сили оборони зможуть призупинити російський наступ за умови швидкого надходження допомоги зі Сполучених Штатів Америки.

Про це у свіжому звіті повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Очільник комітету з розвідки Сенату США Марк Ворнер повідомив, що американська військова допомога Україні, включаючи ATACMS, буде доставлена в Україну до кінця наступного тижня. Президент Володимир Зеленський заявив, що швидка доставка американської військової допомоги Україні може дозволити ЗСУ стабілізувати лінію фронту і перехопити ініціативу", - сказано в повідомленні.

Збройні сили України водночас можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні в очікуванні допомоги США у сфері безпеки. Вона дозволить Україні стабілізувати фронт.

"Сили оборони, ймовірно, зможуть призупинити нинішній російський наступ за умови швидкого надходження нової допомоги від США", - наголошують експерти.

Російська армя, імовірно, активізує поточні наступальні операції та ракетні і безпілотні удари в найближчі тижні, аби скористатися "вікном" до прибуття американської військової допомоги з метою використання обмежень у постачанні озброєння для України.

Нагадаємо, директор-виконавець Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва зазначила, що Україна в поточному році потребує бюджетної підтримки на суму 42 млрд доларів у зв’язку з триваючою російською агресією.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости