Вінницький суд відправив під варту військових, які застрелили поліцейського

20 квітня на Вінничині двоє військових у вночі напали на поліцейських, які хотіли перевірити їхній автомобіль. Зловмисники втекли з місця злочину. Внаслідок стрілянини 20-річний поліцейський загинув.

Для затримання злочинців було оголошено спеціальну поліцейську операцію. Правоохоронцям вдалося зловити зловмисників наступного дня, 21 квітня, в Одеській області. Ними виявилися двоє військових - батько та його син.

Сьогодні відбулось судове засідання, пишуть Телеграм-канали Вінниці.

Вінницький міський суд відправив 52-річного Валерія Васілаке під варту на 2 місяці без можливості внесення застави. Він є батьком другого підозрюваного Віталія Василаке.

Суд вирішив не надавати підозрюваному права внести заставу, щоб вийти із слідчого ізолятора.

Заарештований за підозрою у вбивстві поліцейського Валерій Васілаке заявив, що стріляв у правоохоронця його син.

Батько розказав, що спільно з сином планував покинути Україну та поїхати до Молдови, але усвідомлював, що це не вдасться.

Валерій Василаке, повідомив, що дуже шкодує про скоєне і погодився з обранням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Не розумію, як так сталося. Якби можна було все повернути, я б поміняв своє життя на життя поліцейського, скільки мені тут залишилося», – заявив Валерій Василаке.

26-річного Віталія Васілаке також відправили під варту.

"Другому підозрюваному у вбивстві поліцейського теж обрано запобіжний захід. Віталія Васілаке взяли під варту на 2 місяці без права на внесення застави", - пише Вінниця Online.

Як пише УНІАН, на суді Віталій Василаке підтвердив, що саме він стріляв у поліцейського. Йому здалося, що поліцейський був один. Василака-молодший стверджує, що спочатку вдарив правоохоронця з метою "вимкнути". Потім другий поліцейський відкрив вогонь, як здалося Василаку-молодшому, у бік його батька, після чого він уже почав стріляти у правоохоронця. За словами Василака, він не хотів убивати копа.

Віталій Василаке також підтвердив, що гранати, знайдені у багажнику їх із батьком авто, належали йому.

"Там було дві скриньки з гранатами Ф-1, у кожній скриньці по 10 штук", - повідомив Віталій.

Йому інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство.

Нагадаємо, злочинці вказали, де знаходяться скинуті у водойму гранати в ящиках. Наразі на місці працюють криміналісти, слідчі та, відповідно, водолази.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости