ISW: ЗСУ стримують окупантів під Часовим Яром, ворог просунувся біля Авдіївки

На фронті в Україні тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони відбивають атаки російських окупантів в районі Часового Яру, водночас фіксується просування загарбників на Авдіївському напрямку.

Про це передає звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Схід України. Операція №1 - Луганська область

Позиційні бойові дії тривали 22 квітня на лінії Сватове - Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було. Позиційні бої також тривали на південний схід від Сватового в районі Новоєгорівки; на захід від Кремінної біля Тернів і Торського; на південний захід від Кремінної в районі Серебрянського лісництва; і на південь від Кремінної біля Білогорівки та Григорівки.

Операція №2 - Донецька область

22 квітня війська РФ продовжили наземні атаки на Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута), однак підтверджених змін лінії фронту не було. У Генштабі ЗСУ повідомили, що Сили оборони відбили атаки на схід від Сіверська в районі Золотарівки та на південний схід від Сіверська в районі Спірного та Виїмки.

Війська РФ продовжили наступ на Часів Яр, але підтверджених досягнень не мали, йдеться у звіті. Декілька російських "воєнкорів" продовжували стверджувати, що ЗСУ нібито відступили з Богданівки (на північний схід від Часів Яр) і що путінські війська завершили захоплення поселення після нібито відходу Сил оборони, хоча в ISW ще не спостерігали візуального підтвердження російського контролю над усією Богданівкою.

Речник угруповання військ "Хортиця" ЗСУ підполковник Назар Волошин заявив, що від 20 до 25 тисяч російських військовослужбовців намагаються штурмувати околиці Часів Яр. Він також повідомив, що війська РФ ведуть бойову розвідку українських позицій на підступах до Часів Яру, щоб створити умови для майбутніх наземних ударів. У Генштабі ЗСУ повідомили про продовження атак РФ на схід від Часів Яру біля Іванівського та на південний схід від Часів Яру поблизу Кліщіївки та Андріївки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 квітня, показують, що війська РФ нещодавно просунулися на південь від Озарянівки (приблизно 17 км на південний схід від Часів Яр і 10 км на північ від Горлівки).

Нагадаємо, Росія збільшила інтенсивність атак та інформаційних кампаній проти населення Харкова. Метою Кремля є деморалізація харків’ян, спонукання їх до евакуації та викликання масової міграції в межах країни.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости