Командувач Нацгвардії прокоментував ситуацію з боєприпасами у Силах оборони

Для України проблема снарядного голоду, у порівнянні з російською федерацією, завжди стоїть гостро, проте ситуація не є критичною – фронт не обвалюється.

Про це заявив командувач Національної гвардії України Олександр Півненко.

“Порівняно з росіянами питання снарядного голоду стоїть завжди гостро. Не скажу, що зараз ситуація дуже критична. Хоча досі важка. Але фронт не обвалюється”, – сказав Півненко.

На деяких напрямках фронту Україна показує просування завдяки нормальному плануванню з боку командування, сказав глава Нацгвардії. Водночас деякі напрямки потребують більшої підтримки військового керівництва – людям важливо розуміти, що вони не покинуті, їздити до них, спілкуватися, нагороджувати за заслуги, пояснив Півненко.

Окремим кейсом він прокоментував питання корупції в армії. За його словами, нічого скандального ніхто не приховує, деякі історії дійсно можуть бути, але з проблемою борються. Корупцію намагаються нейтралізувати в зародку, ще на початковому рівні, акцентував Півненко.

Найгірша історія в боротьбі з корупцією – це закупівлі для військових, визнав він.

“Тут просто легше не закуповувати, ніж закуповувати. Тому що так чи інакше можуть бути певні ризики. Ми все максимально контролюємо”, – сказав військовий.

Півненко заявив, що бачить своє майбутнє в Україні – йому як командиру буде соромно, якщо в Нацгвардії за його керівництва буде поширюватися корупція. Він уточнив: “Якщо були певні випадки – їх передали в ДБР, все відпрацювали”.

Нагадаємо, на фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости