ISW: До прибуття допомоги США Росія посилить обстріли найближчими тижнями

У найближчі кілька тижнів російські окупанти можуть не тільки змінити цілі своїх ударів, а й значно їх посилити.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як згадують аналітики, напередодні російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив про те, що Москва має намір значно посилити свою ударну кампанію по українській території. Робиться це для того, щоб порушити матеріально-технічне забезпечення українських захисників.

Відповідно, аналітики прогнозують, що найближчими тижнями ракетні удари й атаки безпілотниками лише посиляться. Противник не збирається зупинятися, а також має намір завдати максимальної шкоди критичній інфраструктурі й оборонній промисловості до того, як допомога зі США приїде в Україну.

Військові аналітики припускають, що в так Кремль може змінити набір цілей, по яких регулярно завдаються удари. Туди може входити логістика, складські приміщення тощо.

Із такою ж метою противник може найближчими тижнями активізувати свій наступ на фронті. Такі операції спрямовані на те, щоб використати матеріальні обмеження бійців ЗСУ, поки допомога не прибула зі США.

"Російське військове командування може сподіватися, що скоординовані зусилля обмежать спроможність України в достатній мірі розподілити живу силу та матеріальні засоби на критичних ділянках фронту й відтермінують поліпшення можливостей, які дасть українським силам прибуття американської допомоги", — ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Силах оборони півдня повідомили про те, що морські піхотинці успішно нищать ворога за допомогою ударних дронів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости