Прогноз погоди на 27 квітня: де завтра в Україні будуть дощі та грози?

Завтра, 27 квітня, в Україні буде тепло, але вночі в деяких регіонах будуть заморозки, попереджають в Укргідрометцентрі.

Так, вночі на сході та в центрі, а також у Чернігівській, Сумській та Запорізькій областях будуть дощі, а місцями - грози. Вдень в Україні без опадів. Швидкість вітру - 5-10 м/с.

Вночі температура у південно-східній частині становитиме 11-16°, а вдень - 21 26° тепла. На решті території України вночі стовпчики термометрів покажуть +5-10°.

Прохолоднішою західних, Житомирській та Вінницькій областях - 1-6° тепла. Вдень в Україні повітря прогріється до 15-20° тепла.

Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища в Україні. У низці областей оголошено І рівень небезпеки, жовтий.

Вночі 27 квітня у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту заморозки 0-3°.

В Києві та в області - мінлива хмарність. Вночі на Київщині місцями прогнозують невеликий короткочасний дощ. Вдень опадів не буде. Швидкість північно-західного вітру - 5-10 м/с. В Київській області температура повітря – 5-10° тепла, вдень – +15-20°. В Києві вночі температура становитиме 6-8° тепла, вдень +16-18°.

Зазначимо, погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, у низці областей. На більшості ж території температура буде у межах кліматичної норми. Про це в інтерв'ю 24 каналу розказала завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

"Очікується що середня за місяць температура повітря у травні може бути на 1-2 градуси вищою за кліматичну норму у західних, південних та південно-східних областях України, на решті території – у межах норми", - повідомила фахівець.

Віра Балабух прогнозує, що до кінця весни такі великі аномалії температури, як на початку квітня, малоймовірні. Проте ближче до літа температура повітря підвищуватиметься і, ймовірно, знову перевищить 25 градусів. Особливо це стосується півдня України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости