Українцям назвали три умови, коли військовим потрібно проходити ВЛК

У Міноборони назвали три підстави, коли військовим потрібно проходити ВЛК, - пише ZN.UA.

Перша — це проведенні медогляду з метою визначення причинного зв’язку травми, поранення чи захворювання з військовою службою.

Виникає, коли під час медичного огляду військовослужбовців встановлено діагноз щодо будь-якого захворювання, травми, контузії, каліцтва або поранення.

Рішення про наявність такого зв’язку буде важливим при отриманні відповідних грошових виплат, тому важливо отримати документи від військової частини, які засвідчують обставини набуття поранень, травми чи захворювання.

Друга — проведення медичного огляду з метою визначення ступеня придатності до військової служби після перенесеного захворювання чи травми.

Виникає лише у разі наявності захворювання або наслідків травми, що призвели до значних або помірних порушень функції органів та систем органів, що визначає лікар на підставі проведеного обстеження і досліджень.

При ухиленні від призначеного обстеження або порушенні лікарняного (госпітального) режиму військового можуть виписати без проходження ВЛК. Про відмову в обстеженні повідомляється командир в/ч.

Третя — проведення медичного огляду для визначення потреби у продовження лікування чи у відпустці для лікування, переведенні в інший лікувальний заклад (визначає лікар під час лікування).

Нагадаємо, Міністерство оборони опублікувало процедуру дій військовослужбовців, які не погоджуються з результатами військово-лікарської комісії (ВЛК).

Раніше повідомлялося, що ветерани війни в Україні мають змогу безкоштовно пройти ІТ-курси.

Крім того, ми писали, що на 2024 рік бюджетом передбачено 750 мільйонів гривень для пілотного проєкту МОЗ щодо безоплатного зубопротезування для ветеранів та учасників бойових дій.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости