«єВорог» знову працює: відновлено роботу офіційних українських Telegram-ботів, що допомагали у боротьбі з окупантами

Відновили роботу офіційні українські Telegram-боти, що допомагали у боротьбі з агресією. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Мовиться про боти ГУР, СБУ та Мінцифри «єВорог».

"Пам’ятайте: ворог може створювати псевдоботів та ботів-двійників, через які може поширювати дезінформацію або збирати ваші дані. Щоби цьому завадити, використовуйте інструмент для перевірки чат-ботів: dovidka.info/botcheker. А ще краще – підписуйтеся на канал SPRAVDI у WhatsApp та Viber. Там ваші дані точно будуть у більшій безпеці: https://spravdi.online", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Telegram заблокував чат-бот "єВорог", за допомогою якого можна було повідомляти про рух окупантів. Це – чергове підтвердження ненадійності платформи.

Українців попереджають, що росіяни створюють ботів зі схожими назвами, тому не треба надсилати на них персональні дані.

Раніше ЗМІ повідомляли, що, за словами засновника Telegram Павла Дурова, Apple вимагає від месенджера блокувати ряд каналів для користувачів з українськими SIM-картками.

Нагадаємо, що українські хакери «поклали» мобільний зв'язок в багатьох регіонах Росії.

Крім того, українці здійснили кібероперацію проти російських компаній, які підтримували анексію Криму, що розпочалася десять років тому.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости