Винищувачі F-16 ховатимуть у підземних сховищах

Повітряні сили розповіли, як Україна буде захищати F-16 на аеродромах. Планується розосереджене розташування на різних типах злітних смуг, де росіянам буде складно виявити українські літаки.

Україна розробляє комплекс заходів для забезпечення захисту винищувачів F-16, коли вони прибудуть до аеродромів. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону.

За його словами, є низка напрацювань, як можна буде безпечно розмістити F-16 в Україні, щоб вони могли ефективно виконувати завдання та захищати повітряний простір країни.

"Це колосальні кошти, йдеться про підземні сховища, бункери. Тому зараз розробляються методи щодо того, як саме їх можна буде розміщати", – пояснив Євлаш.

Він наголосив, що це буде розосереджене розташування на різних типах злітних смуг, де росіянам буде складно виявити українські літаки. Для цього, зокрема, буде застосуватись різний набір методів, щоб вводити окупантів в оману.

Раніше повідомлялося, що вже цього року Україна отримає перші винищувачі F-16, причому одразу з навченими пілотами та обслуговуючим персоналом.

Нагадаємо, навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у США та Данії добігає кінця.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости