Графіки роботи банків на Великдень та травневі свята: які дні будуть робочими?

У середу, 1 травня, в Україні відзначають День праці, у неділю, 5 травня, - Великдень. Крім того, у середу, 8 травня, - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Через війну додаткових вихідних не буде.

Я повідомляє прес-служба НБУ, в період дії воєнного стану в Україні тимчасово призупинена дія окремих норм законодавства про працю. Зокрема, закон "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" визначає, що скасовуються святкові й неробочі дні, у тому числі не переноситься вихідний день на наступний після святкового, якщо той припадає на суботу чи неділю. Отже, 1, 6 та 8 травня будуть звичайними робочими днями для фінансової системи.

Водночас система електронних платежів Національного банку (СЕП) вже понад рік працює в режимі 24/7/365.

Усі банки України підключені до системи та мають можливість здійснювати платежі клієнтів цілодобово та без вихідних, ураховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів.

Нагадаємо, 5 квітня у Харкові, на Великдень, вхід на міські кладовища, а також меморіальні комплекси, які підпорядковуються комунальному підприємству (КП) "Ритуал", буде закритий.

Нагадаємо, 1 вересня 2023 року християни східного обряду перейшли на новий календар. Зміни, що сталися призвели до того, що фіксовані календарні свята тепер збігаються зі святами християн західного обряду. Однак, перехід Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви на новий календар не вплинув на дату святкування Великодня, оскільки православні визначають його дату інакше, ніж католики.

Отже, у 2024 році православні християни в Україні відзначатимуть Великдень 5 травня, тоді як католики святкували його 31 березня. Це означає, що між датами святкування є понадмісячна різниця.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости