Переселенці, які не пройшли ідентифікацію, залишились без пенсії

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

У відомстві нагадали, що ідентифікацію таких переселенців мали пройти ще до 31 березня 2024 року. Тим пенсіонерам, котрі цього не зробили, не перераховують пенсію на банківські картки.

"Звертаємо увагу пенсіонерів, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року і не пройшли фізичну ідентифікацію: це можна зробити і зараз. Після проходження ідентифікації виплату пенсії буде продовжено", - йдеться у повідомленні у Мінсоцполітики.

Виплату пенсії відновлять із врахуванням коштів за всі місяці, коли її не виплачували.

У відомстві уточнюють, що якщо ідентифікацію вже пройдено, але пенсію ще не виплатили - потрібно звернутися до органів Пенсійного фонду та повідомити про дату та спосіб проходження ідентифікації.

Як пройти ідентифікацію

Для того щоб пройти ідентифікацію, є кілька варіантів:

особисто відвідати відділення "Ощадбанку" або орган ПФУ;

віддалено авторизуватись за допомогою "Дія.Підпис" на сайті електронних послуг ПФУ;

за допомогою відеозв'язку (подати заявку можна на сайті електронних послуг ПФУ або через контакт-центр Пенсійного фонду України за номерами: 0800 503 753, (044) 281 08 70, (044) 281 08 71);

у разі перебування за кордоном - отримати у закордонній дипломатичній установі посвідчення факту, що особа жива та надати ці документи органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку.

Зазначимо, що з 1 квітня для працюючих пенсіонерів, які на 1 березня підвищили свій страховий стаж не менш як на 24 місяці, проводиться перерахунок пенсій. Збільшені розміри виплат зможуть отримати орієнтовно в червні.

Нагадаємо, ми писали, як перевірити свій стаж і дізнатися про пенсійний вік.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости