Працівник просить заповнювати паперову трудову книжку: що робити роботодавцю?

У випадку, якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку, роботодавцю незалежно від ведення її в е-формі необхідно заповнювати, інформує Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

Так, починаючи з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки як аналог паперових трудових книжок. У працівників і роботодавців є 5 років на оцифрування трудових книжок.

Впровадження електронних трудових книжок до 10 червня 2026 року, трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника. Правила заповнення трудових книжок, визначає Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58.

Питання, пов’язані з порядком ведення трудових книжок, їх зберігання, виготовлення, постачання і обліку, регулюються постановою КМУ «Про трудові книжки працівників» від 27.04.93 № 301 тому, якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку необхідно заповнювати.

Нагадаємо, днями Верховна рада ухвалила проект закону №7731, яким вносяться зміни до Кодексу законів про працю України. Прийнятий Верховною радою закон надає додаткові підстави звільняти робітників за колабораціонізм на підприємствах критичної інфраструктури.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости