"Порятунок і надія": Байден може знятись з виборів президента

Влітку нинішній президент США Джо Байден може оголосити про зняття своєї кандидатури з президентських перегонів. Замість нього Демократична партія може отримати іншого кандидата, на виступи якого збирається велика кількість жінок.

Про можливий перебіг президентської кампанії в США розповіли на порталі Der Shpiegel.

Журналісти видання згадали про ситуацію, яка склалась для двох можливих кандидатів на пост президента США. Обоє політиків, і Джо Байден, і Дональд Трамп, мають високий антирейтинг. Дві третини виборців вважають 81-річного Байдена, можливого кандидата від Демократичної партії, надто "старим". Трамп, кандидат від республіканців, дещо молодший, йому 77, але він проводить багато часу в судах, виправдовуючись щодо контактів з порноакторкою. Тому на порталі Der Shpiegel пояснили, що на з'їзді Демократичної партії, який станеться у серпні 2024 року, нинішній президент зніме свою кандидатуру і запропонує іншу. У президентських перегонах його може замінити Мішель Обама, дружина 44 очільника США Барака Обами.

У статті не вказується на якісь офіційні рухи у середовищі Демократичної партії, які свідчили б про зміни кандидата. Лише згадали, що були опитування, які підтвердили популярність Мішель. Тим часом у ЗМІ з'явились повідомлення, начебто подружжя Обама закликали Байдена не балотуватись. Втім, відразу після цього з'явились спростування подібних заяв.

"Її виступи завжди оточені цим гарячковим очікуванням порятунку — надією, що вона спробує себе. Невідомо, що вона думає про війну в Україні чи питання боротьби з інфляцією", — написали журналісти Der Shpiegel.

Мішель Обама — 60-річна політикиня, Перша леді США з 2009 по 2017 рік, членкиня Демократичної партії, авторка низки книг, у яких ідеться про її життя (Becoming) та про поради з саморозвитку (наприклад, "Світло в нас"). На сьогодні вона проводить психологічні семінари, в яких, за свідченням журналістів, більшість присутніх — жінки. Теми семінарів — "Як покращити особисту стійкість" або "Залишатися здоровим посеред шторму".

нагадаємо, Президент США Джо Байден оголосив, що підпише окремі законопроєкти, зокрема про допомогу Україні та Ізраїлю, які запропонував спікер Палати представників Майк Джонсон.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости