Угорщина навідріз відмовилась видавати Україні військовозобов'язаних

Угорщина навідріз відмовилась видавати Україні військовозобов'язаних, пишуть atv.hu та "Європейська правда".

"Ми не відправлятимемо на смерть українських чоловіків-біженців. Ті, хто втік до нас з України, всі в безпеці, і ми їх не видамо", - віце-прем'єр країни Жолт Шем'єн.

Шем’єн заявив, що "кожен біженець" з України у "цілковитій безпеці та отримує всю допомогу".

"Угорщина не буде видавати Україні біженців. Ми не розслідуємо, чи є людина, за словами українців, військовозобов’язаною чи ні. Виходячи з елементарної гуманності, ми не дозволимо відправити їх на смерть", – сказав заступник прем’єр-міністра Угорщини.

Шем’єн зазначив, що у випадку закарпатських угорців це "природний національний обов’язок" Будапешта, а у випадку з українцями – це гуманітарний і юридичний жест, оскільки ніхто, чиє життя буде під загрозою, не підлягає екстрадиції.

"Українці хочуть їх передачі, щоб їх відправили на війну, на фронт, де гинуть люди. Тож ті, хто втік до нас з України, всі в безпеці, і ми їх не видамо", – сказав віцепрем’єр Угорщини.

Нагадаємо, що 23 квітня Міністерство закордонних справ України вирішило тимчасово призупинити надання в українських дипломатичних установах послуг чоловікам, котрі за віком підпадають під дію закону про мобілізацію. Тим часом, віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону.

Раніше повідомлялося, що усі чоловіки, громадяни України, віком з 18 до 60 років мають прийти до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, щоб оновити свої військово-облікові дані.

Зазначимо, що адвокат Олег Леонтьєв в ефірі Українського радіо, попередив, що медогляд щодо придатності до військової служби без результатів аналізів та інших обстежень суперечить Положенню про військово-лікарську експертизу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости