ISW: Окупанти просунулися під Авдіївкою, в Новомихайлівці і в Роботиному

Інститут вивчення війни підтверджує просування російських окупантів під Авдіївкою, а також незначне просування в Новомихайлівці під тимчасово окупованим Донецьком і в Роботиному Запорізької області.

Про це повідомляє ISW.

Схід України. Операція №1 - Луганська область

У вівторок, 7 травня, російські війська продовжили наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але лінія фронту не змінилася.

6 і 7 травня російські джерела стверджували, що загарбники продовжували наступ на північний захід від Сватового в районі Кислівки та Котлярівки, хоча ISW не знайшов візуального підтвердження цих тверджень.

Російські війська продовжували наступальні дії:

Операція №2 - Донецька область

Російські війська 7 травня продовжували наземні атаки на сіверському напрямку в районі Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Роздолівки, але жодних підтверджених змін лінії фронту не було.

Також 7 травня російські війська продовжили штурм біля Часового Яру, але підтверджених змін на лінії фронту також не було.

Окупанти здійснили наземні атаки:

Речник Угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин заявив, що українські війська відновлюють мости через канал Сіверський Донець-Донбас для відновлення шляхів сполучення.

Російський мілблогер заявив, що війська РФ регулярно завдають ударів по українських мостах через канал.

Російські війська просунулися на північний захід від Авдіївки на тлі триваючих наступальних операцій у цьому районі.

Геолокаційні кадри, опубліковані 7 травня, показують, що російські війська просунулися вздовж залізничної лінії на захід від Очеретиного (на північний захід від Авдіївки).

Російські мілблогери стверджували, що російські війська також просувалися на захід у полях під Новопокровськом (на північний захід від Авдіївки та на південний захід від Очеретиного) і до південної околиці населеного пункту. Інший російський мілблогер стверджував, що російські війська просунулися на 1,5 км углиб до бурелому вздовж лінії Новобахмутівка-Бердичі (на південь від Очеретиного та на північний захід від Авдіївки). Однак ISW не знайшов підтвердження цих заяв.

Російські війська також продовжували наземні наступальні дії:

Окупанти трохи просунулися на південний захід від тимчасово окупованого Донецька на тлі продовження наземних атак на захід і південний захід від міста.

Геолокаційні кадри, опубліковані 7 травня, показують, що російські війська здійснили незначне просування в західній Новомихайлівці (на південний захід від Донецька).

Загарбники також продовжували наземні атаки на захід від Донецька поблизу Красногорівки та на південний захід від Донецька поблизу Парасковіївки, Костянтинівки та Водяного.

Нагадаємо, українські сили ППО знищили всі ворожі цілі у районі Києва під час нічної ракетної атаки 8 травня.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости