Росіяни здійснили масовану атаку на енергетичні об'єкти України: що відомо

Вранці середи, 8 травня, російські окупанти масовано атакували об’єкти енергетичної інфраструктури України. Під ударом шість регіонів. Є постраждалі.

Про це повідомили у Telegram-каналі міністерства енергетики.

За даними міненерго, росіяни атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наразі енергетики вже працюють над ліквідацією наслідків, їх масштаб уточнюється.

«Ворог хоче позбавити нас можливості достатньо виробляти та передавати електроенергію. Ощадливе використання електроенергії – внесок кожного з нас у перемогу. Особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години», – йдеться у повідомленні.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що внаслідок масованої російської атаки є травмовані.

«Російські окупанти вчергове атакували Україну, завдавши масованого ракетного удару. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок та інші об’єкти цивільної та енергетичної інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

Як повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін, внаслідок влучання БпЛА в обʼєкт енергетичної інфраструктури виникла пожежа. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

За словами очільника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, внаслідок ракетної атаки в Олександрійському районі пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, приватні будинки та гаражі. Крім того, травми отримала дитина.

«Травмовано дитину восьми років. Руйнувань попередньо зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів. Всі відповідні служби працюють на місці», – написав Андрій Райкович.

Нагадаємо, російські військові завдали ракетного удару по Київській області. У Броварському районі на обʼєкті цивільної інфраструктури сталося займання. Є поранені.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости