Російська армія перейшла до нової концепції безконтактної війни: що це означає. ВІДЕО

Російські окупаційні війська перейшли до нової концепції війни, головним завданням якої є знищити інфраструктуру системи управління, промисловість та транспортну систему України.

Про це в етері телеканалу "Еспресо" заявив експерт з авіації, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко.

"Росіяни перейшли до класичної, сучасної, мережецентричної, безконтактної війни, коли головним завданням збройних сил є знищити інфраструктуру системи управління, промисловість, транспортну систему іншої держави. Той, хто перший це реалізує, той виграє війну. Росіяни зараз пробують реалізувати цю концепцію на практиці", — сказав Романенко.

Для досягнення цієї мети, за словами експерта, росіяни використовують далекобійні балістичні та аеробалістичні ракети, а також дрони.

"Окрім ударів по електростанціях, теплових, гідроелектростанціях, окупанти вдарили по Стрию. Поблизу нього знаходяться наші газосховища. Тобто під прицілом вже газотранспортна система чи запаси нашого газу", — зазначив Романенко.

Він пояснив, що оскільки завдати поразки Збройним силам України окупанти не змогли, зараз вони намагаються відігратися на цивільному населенні.

"Раніше росіяни не стріляли по газотранспортній системі, бо її союзники в Європі, зокрема Угорщина та Словаччина, отримують газ через Україну. Принаймні отримували, не знаю як зараз. Росіяни зараз хочуть відігратися на цивільному населенні. Єдине, вони забули, що нашим тилом є Європа і Сполучені Штати", — наголосив Романенко.

Нагадаємо, на Авдіївському напрямку війська РФ повернулися до тактики "мʼясних штурмів". Сили оборони України активно ліквідовують там як живу силу ворога, так і його бронетехніку, зокрема й сучасні танки Т-90.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости