Російські хакери атакували українські телеканали та показали парад у Москві

За даними Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, у четвер, 9 травня, російські хакери зламали супутниковий етер телеканалів «Інтер» та StarLightMedia, запустивши трансляцію параду в Москві. У результаті ворожої хакерської атаки технічні спеціалісти працювали над відновленням сигналу, а провайдери перейшли на IPTV сигнал.

Наразі, згідно із заявою члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Максима Онопрієнка, сигнал каналів вдалося відновити.

Крім того. російські хакери атакували урядову мережу Польщі.

Хакерська група АРТ28, повʼязана з ГРУ, намагалася заразити шкідливим програмним забезпеченням мережі польських держустанов, повідомило польське видання Wiadomosci.

Для цього кібершпигуни здійснили розсилку електронних листів, в яких були підробні посилання з привабливими пропозиціями, що насправді вели на сайт із шкідливим програмним забезпеченням.

До слова, цю ж групу звинувачують у здійсненні кібератаки на керівництво Соціал-демократичної партії Німеччини у 2023 році.

Раніше повідомлялося, що українські хакери «поклали» мобільний зв'язок в багатьох регіонах Росії.

Також повідомлялося, що українські хакери знищили дата-центр, яким користувалися військові підприємства Росії.

Крім того, українці здійснили кібероперацію проти російських компаній, які підтримували анексію Криму, що розпочалася десять років тому.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости