ISW: Росіяни хочуть прорвати українську оборону біля Часового Яру

Російські війська перегруповуються для підготовки до нових спроб прориву Часового Яру. Вони здійснили наземні атаки в Новому мікрорайоні, біля Іванівського, Кліщіївки, Ступочок.

Окупанти продовжували наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було, йдеться в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни продовжили наземні атаки на Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута), але не зробили жодного підтвердженого просування.

"Російські джерела стверджують, що російські війська просуваються в районі кордону Донецько-Запорізької області під час потужних наземних ударів. Не спостергігається візуального підтвердження російських заяв, але є невелике просування в Урожайному", - йдеться в звіті ISW.

Нагадаємо, питання російського наступу, який може розпочатися вже найближчим часом й досі лунає у повітрі. Суттєвим чинником, який може вплинути на розвиток подій у такому разі є терміни відправлення озброєння Україні від союзників. Адже затримка західної підтримки впливає на перехоплення ініціативи на полі бою російськими загарбниками.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости