Росіяни вдарили балістикою по Харкову: потрапили приватним сектором, є постраждалі

Харків знову під обстрілом російських загарбників. У ніч на п'ятницю, 10 травня, вони вдарили містом балістичними ракетами, випущеними з Криму. Потрапили житловою забудовою в одному з районів Харкова.

Про ракетний удар повідомив у Telegram-каналі мер Харкова Ігор Терехов. За його словами, ворог потрапив приватними будинками. Як наслідок, виникла пожежа. Для його гасіння на місце виїхали пожежні та інші профільні служби.

Згодом голова Харківської ОВ Олег Синегубов розповів, що постраждала одна людина, йому надали медичну допомогу. Також окупанти завдали удару по Дергачам Харківського району.

Загарбники не залишають надії захопити Харків. Вони постійно атакують на цьому напрямку, а також завдають ударів по місту. У наступ можуть піти вже в середині травня.

Перший сценарій росіян – ізоляція міста шляхом перерізання головної дороги до Києва. Ще одним варіантом могло бути переміщення приблизно на 10 км ближче до Харкова, щоб помістити східні околиці міста до зони поразки артилерії та таким чином створити буферну зону для захисту Білгорода від обстрілу.

Незважаючи на напружену інформацію, мешканці Харкова зберігають спокій. Місто готується до наступного опалювального сезону, а підприємства працюють за умов обмежень електропостачання. Харків'яни не збираються їхати з міста.

Нагадаємо, російські війська перегруповуються для підготовки до нових спроб прориву Часового Яру. Вони здійснили наземні атаки в Новому мікрорайоні, біля Іванівського, Кліщіївки, Ступочок.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости