Аналітики повідомили про значне зростання кількості атак РФ на сході України

Російські загарбники впродовж останнього місяця значно збільшили інтенсивність наземних атак на сході України. Це свідчить про намір російського військового командування закріпити успіхи до прибуття в Україну західної військової допомоги.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на дані речника українського угруповання "Хортиця" Назара Волошина. За його словами, кількість бойових зіткнень на сході істотно зросла з 84 8 травня до 146 9 травня. Більшість бойових дій відбулася у зоні відповідальності угруповання "Хортиця" - території від Харківської області до прикордонної зони Донецької та Запорізької областей.

Тим часом Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що в період з березня по квітень 2024 року кількість російських атак зросла на 17%, а понад 75% повідомлень про наземні атаки були зафіксовані у напрямку Часового Яру, Авдіївки та Мар'їнки. В період з березня по квітень кількість російських атак біля Часів Яру зросла на 200%.

Волошин припустив, що нинішня інтенсифікація російських атак є результатом того, що після весняного сезону висох ґрунт і це сприяє більш швидкому механізованому маневру.

Також причиною називають той факт, що російські сили намагаються скористатися відносною слабкістю Сил оборони України, доки вони чекають на прибуття західної допомоги.

"ISW продовжує оцінювати, що російські війська будуть підтримувати високу інтенсивність атак на сході України, щоб досягти успіхів до прибуття західної допомоги в Україну. Ця допомога обмежить здатність російських військ підтримувати високу інтенсивність атак і тактичні успіхи, яких вони зараз можуть досягти", - йдеться повідомленні.

Нагадаємо, Харків знову під обстрілом російських загарбників. У ніч на п'ятницю, 10 травня, вони вдарили містом балістичними ракетами, випущеними з Криму. Потрапили житловою забудовою в одному з районів Харкова.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости