Окупанти посилили атаки на одному з напрямків: аналіз ISW

Російські війська посилили напади на Бахмутському напрямку та здійснили наступи на півночі Харківської області.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські війська на початку травня здійснили успішний наступ на півночі Харківщини у Вовчанському напрямку. За геолокаційними знімками видно, що російські сили захопили Огірцеве, а Інститут оцінює, що вони також можливо захопили Хатище і Тихе.

Окупанти також здійснили наступ у напрямку Липців. Геолокаційні кадри свідчать, що російські війська продовжують просуватися ближче до Пільної та Лук'янців.

На лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна російські війська продовжують наземні атаки, але поки що не вдалося змінити фронтові лінії. Здійснюються атаки на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, Петропавлівки, Іванівки, Берестового, Стельмахівки, Андріївки, Новоєгорівки, Макіївки, Невського, Тернів і Новосадового, Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Український військовослужбовець, який діє на Бахмутському напрямку, повідомив, що російські війська посилили свої атаки, збільшивши кількість ударів авіації, артилерії та безпілотників. Проте, ці удари менш точні, ніж українські.

На Красногорівку, Костянтинівку, Солодке, Парасковіївку, Водяне та інші населені пункти на сході України продовжуються атаки з боку російських військ. Поки що лінія фронту залишається незмінною.

Відбуваються також бойові дії на кордоні Донецько-Запорізької області, зокрема на південь від Великої Новосілки в районі Урожайного та Старомайрського. Однак, поки що не зафіксовано жодних змін на лінії фронту в цьому районі.

На лівому березі Херсонської області російські війська просуваються вперед, але поки що не вдалося змінити фронтові лінії. Українські військові повідомили, що вдалося відбити російські штурми поблизу Кринок.

Нагадаємо, на Харківщині прикордонники знищили броньований тягач та бойову машину десанту РФ. Бійці бригади «Помста» успішно відпрацювали на Куп’янському напрямку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости