ISW: Естонія розглядає можливість відправлення своїх військ в Україну

Естонія розглядає можливість відправлення своїх військ до українських тилів, щоб звільнити українські сили для передислокації до критичних районів воєнних дій.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики посилаються на видання Breaking Defense, яке 13 травня повідомило, що радник президента Естонії з національної безпеки Мадіс Ролл розповів джерелу, що уряд Естонії "серйозно" розглядає можливість відправлення естонських військ на Захід України. Вони могли б взяти на себе небойові ролі в тилу в українських військ, що дозволить українським військам розгортання у прифронтових районах.

Своєю чергою прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте наголосила 8 травня, що уряд Литви дав дозвіл литовським військам у майбутньому виконувати аналогічні небойові завдання з підготовки тилу.

Раніше заступниця міністра закордонних справ Естонії Кюлліке Сілласте-Еллінг заявила, що Естонія та країни Заходу повинні бути готові до обговорення ідеї, озвученої лідером Франції Еммануелем Макроном, щодо можливого відправлення військ НАТО в Україну.

Нагадаємо, вранці російські військові обстріляли Харків двома керованими авіабомбами. Внаслідок атаки зруйновані гаражі та постраждали люди.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости