Відключення світла в Україні можуть тривати до початку осені

Сьогодні, 16 травня, графіки аварійних відключень світла ввели в усіх областях України. Також в окремих регіонах країни відбуваються екстрені відключення. Прем'єр-міністр України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко на брифінгу заявив, що відключення споживачів електроенергії можуть тривати до серпня-вересня. Дефіцит в енергосистемі взимку спостерігатиметься навіть за високих температур.

"Якщо говорити про обмеження, що розпочалися добу тому, то в цих умовах нам доведеться жити, за моїми оцінками, до серпня. У серпні-вересні очікую незначне покращення в силу різного набору факторів", - сказав він.

Юрій Бойко зауважив, що у цей період атомна генерація виходитиме з активної фази ремонтів. Водночас в енергосистемі ще буде присутня велика кількість сонячної генерації. Також знизиться навантаження на енергосистему внаслідок все ще теплої, але вже не спекотної погоди.

"Якщо говорити про травень, то ці обмеження могли розпочатися трохи пізніше, якби не така холодна погода", - повідомив прем'єр-міністр.

Попри активний імпорт електроенергії зі зниженням температури споживачі почали активно використовувати обігрівальні прилади й в енергосистемі утворився дефіцит.

Він попередив, що зима буде "невідворотньо важкою" і уникнути дефіциту в енергосистемі взимку не вдасться навіть за теплої погоди.

В Укренерго повідомили, що на ранок знеструмлено 446 населених пунктів.
Через бойові дії: нові знеструмлення у Донецькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин: нові знеструмлення у Київській, Одеській, Сумській, областях. Також зазначили, що достовірну інформацію про запровадження обмежень енергоспоживання можна дізнатись тільки з офіційних джерел.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости