На Черкащині депутати хотіли познайомитися з начальником ТЦК, а він прийшов на сесію та вручив повістки. ВІДЕО

На Черкащині начальника ТЦК запросили на сесію міськради для знайомства — а він вручив депутатам повістки. Мережею шириться відео.

Коли депутатів Канівської міськради в телефонному режимі запрошували до військкомату, уточнити дані та отримати повістки для проходження ВЛК, із 26 осіб прийшов лише один.

Довелося представникам ТЦК роздавати повістки обранцям безпосередньо під час сесії.

Подробиці розповів міський голова Канева Ігор Ренькас.

«На сесію прийшов новий воєнком. Я запросив його, щоб він познайомився і представився. Він прийшов на сесію. Вона в нас була неспокійна. Я його представив. Його працівники роздали повістки», — зазначив мер.

Секретарка міськради Оксана Пʼяткова повідомила ЗМІ, що під час сесії повістки отримали 6 депутатів. Вони мають уточнити свої військово-облікові дані та пройти військово-лікарську комісію.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Змінюються правила призову, військового бліку, покарань для ухилянтів і не тільки. Українські чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити облікові дані у територіальних центрах комплектування. Зокрема, надати актуальні номер телефону, e-mail та адресу проживання. Вимога поширюється на призовників, військовозобов'язаних та резервістів. А також на жінок-медиків, які стоять на військовому обліку.

Зробити це треба протягом наступних 60 днів. Дедлайн - до 16 липня включно. Інакше настає адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку - штраф від 17 000 гривень.

Уточнити дані можна як під час особистого візиту до ТЦК чи Центру надання адміністративних послуг, так і через мобільний додаток електронного кабінету Резерв+.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости