РФ тисне на кількох напрямках і перекидає підрозділи до Херсонської області: карти ISW

На фронті в Україні фіксується просування російських окупантів поблизу Вовчанська, Часового Яру, Авдіївки, а також у західній частині Запорізькій області та в дельті річки Дніпро. Противник, імовірно, перекидає деякі підрозділи до Херсонської області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Схід України. Операція №1 - Харківська область

Війська РФ 20 травня продовжували наступ у районі Липців (на північний схід від Харкова), однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було.

Російські "воєнкори" стверджували, що окупанти нібито просунулися на 200-400 метрів біля Липців і захопили дачну територію на північ від Липців.

Російське джерело стверджувало, що війська РФ також просунулися біля Зеленого (на схід від Липців), проте в ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що загарбники продовжували наступ у районі Липців та Зеленого.

Війська РФ нещодавно підтвердили наступ у Вовчанську (на північний схід від міста Харків). Геолокаційні кадри, опубліковані 18 травня, показують, що окупанти нещодавно просунулися в центрі Вовчанська на північ від річки Вовча.

Російські "воєнкори" стверджували, що путінські війська нібито просунулися на Вовчанському напрямку на 150-600 метрів.

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що окупанти продовжували наступ у районі Вовчанська та Стариці (на південний захід від Вовчанська).

Російський блогер стверджував, що під Старицею та Бугруваткою (на південний захід від Вовчанська) йдуть позиційні бої.

Операція №2 - Луганська область

Повідомляється, що війська РФ нещодавно просунулися поблизу Кремінної під час продовження наземних атак уздовж лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна 20 травня.

В Міноборони РФ заявили про нібито захоплення Білогорівки (на південь від Кремінної), але російські "воєнкори" розкритикували заяву міністерства як передчасну або неправдиву.

Російський блогер стверджував, що війська РФ просунулися на північний схід від Берестового (на північний захід від Сватового) і на захід від Діброви (на південь від Кремінної). Проте в ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

Російські війська також продовжували наземні штурми поблизу Синьківки, біля Берестового, Іванівки, Стельмахівки, біля Новоєгорівки.

Повідомляється, що 20 травня ЗСУ завдали удару по околицях окупованого міста Луганськ.

Російські джерела стверджували, що українські сили завдали удару по Катеринівці - селищу, раніше відомому як Ювілейне на західній околиці міста Луганськ - ракетами Storm Shadow або SCALP-EG.

Російські та українські джерела припустили, що ЗСУ завдали удару по Луганській академії внутрішніх справ, яку російські окупанти раніше використовували для розміщення військовослужбовців.

Операція №3 - Донецька область

20 травня війська РФ продовжували штурм на Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута), однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було.

Російський "воєнкор" стверджував, що окупанти нібито просунулися на північ від Веселого (на південь від Сіверська), хоча в ISW не знайшли візуальних доказів цього твердження.

В Генштабі ЗСУ повідомили, що російські загарбники атакували в районі Верхньокам’янського, в районі Роздолівки та в районі Івано-Дарівки та Виїмки.

Війська РФ нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на тлі продовження наступальних операцій росіян у цьому районі 20 травня.

Війська РФ також продовжували атакувати на північ від Часового Яру біля Калинівки, на схід від Часового Яру біля Іванівського та на південний схід від Часового Яру біля Кліщіївки та Андріївки.

Також тривали бої на північний захід від Авдіївки в районах Новоолександріївки, Лозуватського, Архангельського, Євгенівки, Сокіла, Новопокровського та Новоселівки Першої та на захід від Авдіївки в районі Сєверного, Уманського та Яснобродівки.

Нагадаємо, у Харкові в результаті нічної ворожої атаки із застосуванням ударних безпілотників постраждали чотири людини, яким вже була надана медична допомога. За попередніми даними, було влучання по одному з улюблених місць відпочинку у місті.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости