Окупанти просуваються на кількох напрямках: аналіз ISW

Згідно з звітом Інституту вивчення війни (ISW), російські війська підтвердили своє просування поблизу Вовчанська, Кліщіївки, Авдіївки та Донецька.

Інститут також повідомляє, що російські сили не зробили жодного просування на північ від Харкова біля Липців. Генштаб ЗСУ також попереджає, що російські війська стали більш активними на харківському напрямку.

У своїй заяві ISW підтверджує просування російських військ на південь від Вовчанська і на південний схід від Макіївки. Окрім того, російські сили також просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна і наблизилися до Нетайлового і Авдіївки.

Хоча російські джерела твердять, що вони захопили деякі населені пункти, ISW не має доказів для цього. Також тривають бої поблизу Старомайорського і на заході Запорізької області, але зміни лінії фронту поки не фіксуються.

Капітан третього рангу Дмитро Плетенчук з Південного оперативного командування та ВМС України заявив, що Роботине не було захоплено російськими військами. Українські сили також відбили атаки поблизу Кринок на східному березі Херсонської області.

Нагадаємо, на підступах до Вовчанська Харківської області бійці бригади “Сталевий кордон” за допомогою FPV-дронів знищили російську бронемашину піхоти.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости