Зеленський назвав основні теми Саміту світу. ВІДЕО

15-16 червня у Швейцарії пройде Глобальний саміт миру без участі Росії. Для обговорення Україна запропонувала три важливі пункти, сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Reuters.

Зеленський зазначив, що на саміті розглядатимуться три пункти: ядерна безпека, харчова безпека (вільне судноплавство у Чорному і Азовському морях), повернення вкрадених дітей України і обмін «всіх на всіх». По цих трьох пунктах, якщо всі країни їх підтримають, розроблять технічні покрокові плани, і потім на різних майданчиках різні країни передадуть їх Росії і будуть спілкуватися з її представниками.

«Якщо ми зможемо довести до логічного виконання цих трьох пунктів, то ми зможемо переходити до другої частини - складних пунктів, які зможуть привести до закінчення війни. Ніхто не каже, що завтра Росія погодиться, але важливо, щоб ініціатива була у нас, бо проти нас прийшли війною», - зазначив Президент.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що наступний контрнаступ ЗСУ буде демонструвати прогрес, якщо союзники України не відмовляться від своїх зобов’язань.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости