"Сценарій Авдіївки та Бахмута": у ЗСУ розповіли про бої на Вовчанському напрямку

Російські окупаційні війська, намагаючись захопити Вовчанськ на півночі Харківської області, використовують звичну для себе тактику – місто просто стирають з лиця землі. Так само окупанти діяли в Бахмуті та в Авдіївці, які нині окуповані.

Про це в ефірі телемарафону в середу, 22 травня, розповів військовослужбовець 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка із позивним "Історик". За його словами, росіяни цілодобовими піхотними штурмами намагаються прорвати оборону української армії біля Вовчанська.

Попри всі спроби ворога ситуація залишається під контролем Сил оборони України.

"Історик" зазначив, що тактика росіян незмінна – армія країни-агресора застосовує на Вовчанському напрямку різні види артилерії та керовані авіабомби, а також використовує не лише літальні FPV-дрони, а й наземні.

Ворог намагається виснажити ЗСУ та прорвати оборону за допомогою цілодобових штурмів великою кількістю піхоти. Сили оборони зі свого боку завдають ворогові вогневого ураження.

"Запеклі бої йдуть у місті Вовчанськ, в якому армія РФ йде за сценарієм Бахмута та Авдіївки, тобто місто просто стирають з лиця землі", – наголосив він, додавши, що Вовчанськ перебуває під контролем ЗСУ.

Також військовий зазначив, що окупанти використовують FPV-дрони як основну ударну силу безпілотних апаратів. Це проблема для ЗСУ, оскільки противник має дуже велику кількість FPV-дронів.

"Таким чином росіянам вдається компенсувати свої мінометні або артилерійські обстріли цими новітніми засобами. Йдеться не лише про безпілотні летальні об'єкти, а також про наземні безпілотники. Вони у них також уже зафіксовані", – зазначив він.

Нагадаємо, російські військові на Покровському напрямку втратили черговий штурмовик Су-25. Літак збили українські військові. Це вже п'ятий російський літак, який було знищено з початку травня.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости