Росіяни повернуться до старої стратегії: де наступатиме ворог

Після того, як окупанти розпочали свій наступ на Харківську область час від часу аналізуються можливі подальші кроки росіян.

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі "24 Каналу" висловив думку, що росіяни швидше за все повернуться до старої стратегії на фронті, коли зрозуміють, що їхній план на харківському плацдармі провалюється.

За словами військового експерта, повернення до старої стратегії – вийти на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини.

"Тепер найголовніше: противник ні у воєнно-технологічному, ні в оперативно-стратегічному, ні в тактичному сенсі — нічим нас подивувати не може. Для мене, як для людини, котра займається воєнною справою, — на цю хвилину все цілком очікувано. Я не можу побачити чогось такого сюрпризного з їх боку, щоб було феноменально новим", — зазначив експерт.

Черник зазначив, що ворог, можливо, наважиться на повітряний десант, але такий сценарій "зі світу фантастики".

"Але це могло бути й добре, щоб вони захотіли здійснити таке самогубство. Адже це можна зробити тільки на Іл-78 – велетенська машина у понад 40 метрів довжиною й дуже важка. Фантастична ціль для наших комплексів ЗРК", — додав експерт.

Петро Черник додав, для того, щоб дійти на межу Харкова, а це приблизно 30 кілометрів, — треба щонайменше 100 тисяч окупантів. Крім того, варто розуміти, що завдяки касетним боєприпасам ми суттєво збільшили винищення противника.

Плани щодо створення ударного угруповання у РФ існують, але їх реалізація проблемна Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телемарафону заявив, що він особисто не вірить в спроможність окупантів піти в наступ на Суми чи Чернігів, як говорять деякі оглядачі. Банально на сьогодні у ворога не вистачає для цього ресурсу, наголосив експерт.

"Треба розуміти, що у нас не існує спокійних ділянок кордону між РФ та Україною. Це зона постійних бойових зіткнень, діяльності розвідувально-диверсійних груп, постійних обстрілів, ракетних ударів та мінометних атак. І зміна формату, просто посилення інтенсивності бойових дій – це просто зміна характеру ведення бойових дій. Чи можливе якесь просування на Сумському напрямку? Ми говоримо не про наступ на Суми – для цього у ворога просто банально не вистачає ресурсів, а про якісь провокативні, відволікаючі дії – так, це можливо. В такому ж форматі, як це відбувається зараз на Харківському напрямку", — зазначив Грабський.

Він підкреслив, що активізація бойових дій на цьому напрямку можлива, але загрози для Сум "у тій кількості і якості військ, які там зосереджені, бути не може". Так само, на його переконання, немає зараз загрози наступу на Чернігівському напрямку.

Нагадаємо, після п'ятиденного періоду "затишшя" російське окупаційне військо активізувалось із завданням ударів по Херсонщині керованими авіабомбами. Лише цієї ночі противник скинув на населені пункти області вісім КАБів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости