Росіяни почали повторний наступ раніше, ніж збиралися: в ISW назвали причину

Російські війська були змушені розпочати повторний наступ в Україні раніше ніж планували. Це пов'язано з відновленням надання американської допомоги Україні.

Як повідомляє ISW, загарбники розпочали обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області 10 травня. Ворог задіяв обмежену кількість особового складу для проведення важких піхотних атак на північ і північний схід від Харкова.

Аналітики помітили, що вже 14 травня темпи російських наступальних операцій на півночі регіони почали сповільнюватись. На думку експертів, наразі росіяни надають пріоритет створенню "буферної зони" на міжнародному кордоні, а не більш глибокому вторгненню в Харківську область.

Як зазначили в Інституті вивчення війни, РФ почала наступ вздовж кордону, бо хотіла відволікти українські сили і зробити можливим наступ в інших районах східної України. Крім того, загарбники мають на меті просунутись до Харкова на відстань, яка дозволила б обстрілювати місто з артилерії.

Також російська влада, ймовірно, не вірила, що Штати відновлять допомогу Україні. У зв'язку з цим ворогу довелося переглянути багато своїх припущень щодо оперативного планування літніх наступальних зусиль.

Нагадаємо, після того, як окупанти розпочали свій наступ на Харківську область час від часу аналізуються можливі подальші кроки росіян. Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в ефірі "24 Каналу" висловив думку, що росіяни швидше за все повернуться до старої стратегії на фронті, коли зрозуміють, що їхній план на харківському плацдармі провалюється.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости