Норвегія обмежить в'їзд до країни росіян

Уряд Норвегії додатково обмежить в’їзд до країни росіян, які їдуть з метою туризму та для "несуттєвих поїздок". Нові правила набудуть чинності 29 травня. Про це йдеться у повідомленні норвезького уряду.

Уряд Норвегії посилив практику видачі віз для росіян навесні 2022 року, і після цього туристичні візи для росіян, як правило, не видаються.

"Рішення про посилення правил в'їзду відповідає норвезькій лінії на те, щоб бути разом із союзниками та партнерами у протидії незаконній загарбницькій війні РФ проти України", – заявила міністерка юстиції та надзвичайних ситуацій Емілі Енгер Мель.

Обмеження поширюється як на тих росіян, хто має візи, видані Норвегією до обмеження візової практики навесні 2022 року, так і на візи, видані іншими країнами Шенгенської угоди.

Винятки будуть надаватися в окремих випадках, наприклад, для відвідування близьких родичів (батьків, подружжя, співмешканців і дітей), які проживають у Норвегії, а також для громадян РФ, які працюють або навчаються в Норвегії або інших країнах Шенгенської зони.

Раніше повідомлялося, що на основі досвіду України Норвегія посилить свою ППО.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости