РФ оголосить нову хвилю мобілізації до кінця 2024 року, щоб продовжити наступ в Україні

Російська Федерація буде змушена оголосити чергову хвилю мобілізації до кінця 2024 роки попри те, що наразі її численність більше від української.

Про це повідомляє Financial Times.

Восени 2022 року Росія вже оголошувала про мобілізацію 300 військових. Однак тоді це викликало серйозні хвилювання в російському суспільстві. Тому з того часу російське командування намагалось заманювати чоловіків на війну вмовляннями підписати контракт.

За попередніми даними, таким чином Росія щомісяця могла вербувати близько 30 000-40 000 солдатів. Всього, минулого року росіяни могли завербувати понад 385 000 солдатів.

Попре те, що росіяни зазнають значних втрат на фронті, російська армія зараз на 15% більша, ніж на момент початку повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року. У збільшенні чисельності зіграли ключову роль розміри зарплати російських військових.

У матеріалі вказано, що Росія для збереження переваги на полі бою може незабаром вийти за рамки усталеної стратегії набору кадрів. Це пов'язана з нестачею людей для нового великого наступу.

"До кінця цього року або початку наступного року нова хвиля часткової мобілізації стане неминучою", - сказало журналістам джерело.

За його словами, російська влада все ще готова пожертвувати деякими оперативними успіхами на фронті, щоб росіяни менше стикалися з війною.

Ситуація на фронті

З початку травня 2024 року Росія почала спроби повторного наступу по всій лінії фронту в Україні. Однією з найгарячіших точок є Харківська область, зокрема - місто Вовчанськ.

При цьому українська розвідка вважає, що атаки росіян у Харківській області не є повноцінним наступом.

У своєму наступі Росія не цурається "м'ясних штурмів", таким чином окупантам вдалося захопити Авдіївку.

Нагадаємо, російські окупанти не можуть виконати план Кремля по паспортизації українців на ТОТ України. Особливо провальною ця кампанія є на Херсонщині. Тут вдалося змусити поміняти український паспорт на російський папірець тільки 240 тисячам осіб.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости