ЗСУ відбили територію під Харковом та просуваються вперед

Українські сили змогли просунутися на південь від Кремінної, попередні дані оновлені 23 травня. За геолокаційними кадрами видно, що українські війська змогли непомітно просунутися на північ від Білогорівки.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Сили ЗСУ відвоювали незначну територію на північ від Харкова. За геолокаційними кадрами, які були опубліковані 22 травня, видно, що українські війська просунулися на південний схід від Лук'янців. Російські війська намагаються провести наступ неподалік Липців, але друга сторона стверджує, що українські війська здійснили контратаку біля Липців і Глибокого.

Російські війська продовжують наземні атаки у Вовчанську та його околицях, але не було підтверджено жодних змін на лінії фронту. Головнокомандувач Сирський повідомив, що російські війська зустрічають опір у Вовчанську, хоча спочатку мали тактичні перемоги. Він також зазначив, що російські сили перекидають резерви в цей район з інших напрямків.

Є інформація, що російські війська контролюють Андріївку, але ці дані не були підтверджені. Міністерство оборони Росії повідомило про захоплення цього населеного пункту, але Інститут вивчення війни не має доказів цих заявок.

Крім того, російські війська просуваються на захід і північний захід від Авдіївки, а також в напрямку Сіверська. Російські сили нещодавно зуміли захопити Уманське, розташоване на захід від Авдіївки, але ці дані також потребують перевірки.

Навіть прикордонні зони Донецької та Запорізької областей не залишаються окупантам без уваги. Російські сили продовжують просуватися в цих районах, зокрема до центру Старомайорського, що можна побачити за допомогою геолокаційних кадрів.

Українські сили продовжують боротися за контроль над Роботине і спростовують заяви Міністерства оборони Росії. Російські війська активно атакують українські позиції на сході Херсонської області, зокрема поблизу Кринок.

Нагадаємо, у Харкові вночі 23 травня пролунала серія вибухів. Про загрозу ударів російськими КАБами повідомляв начальник Харківського гарнізону та сил оборони Харкова Сергій Мельник.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости