Студенти отримають відстрочку від мобілізації: як це зробити

Міністерство освіти і науки України (МОН) надало детальну інформацію про новий порядок отримання відстрочки від мобілізації для студентів. Відповідно до нових правил, студенти можуть отримати необхідну Довідку про здобувача освіти з Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Для отримання відстрочки від мобілізації, студент повинен звернутися до свого навчального закладу для отримання Довідки про здобувача освіти. Цей документ є обов'язковим для всіх студентів денної (дуальної) форми навчання і підтверджує їхній статус здобувачів освіти.

Навчальний заклад має згенерувати та видати довідку на підставі даних, що зберігаються в ЄДЕБО. На сьогодні МОН працює над доопрацюванням програмного забезпечення ЄДЕБО, яке дозволить автоматично формувати такі довідки.

Міністерство повідомило, що після завершення доопрацювання програмного забезпечення ЄДЕБО навчальні заклади зможуть видавати необхідні довідки студентам. МОН пообіцяло повідомити про це окремо, а також надати чіткий алгоритм дій для отримання довідки.

Довідка про здобувача освіти є ключовим документом, який дозволяє студентам отримати відстрочку від мобілізації під час особливого періоду. Це особливо важливо в умовах нинішньої ситуації, коли багато студентів продовжують навчання та прагнуть уникнути переривання свого освітнього процесу.

Нагадаємо, від 18 травня всі військовозобов'язані жінки віком 18-60 років повинні оновити свої облікові дані в ТЦК. Норма стосується добровільної мобілізації. Долучитися до лав ЗСУ жінки можуть лише за власним бажанням.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости