Російські прикордонники зняли світлові буї, встановлені Естонією

Росія проводить зухвалі провокації на кордоні з країнами Балтії. Отримавши відсіч щодо питання "перегляду кордонів" у Балтійському морі, Кремль влаштував провокацію на естонській частині річки Нарви, що протікає кордоном Естонії та Ленінградської області РФ.

МЗС Естонії заявило, що в ніч на 23 травня російська прикордонна служба "в односторонньому порядку зняла світлові буї, встановлені Естонією для демаркації кордону з Росією на річці Нарва”, передає Голос Америки.

Тепер міністерство закордонних справ Естонії викликає тимчасового повіреного у справах Росії в Естонії Ленара Салімулліна, повідомив міністр закордонних справ Маргус Цахкна.

В естонському дипломатичному відомстві вважають це "провокаційним прикордонним інцидентом", який "добре вписується у ширшу модель провокаційної поведінки Росії, зокрема на її кордонах із сусідами". Естонія має намір вимагати повернення буїв.

Раніше повідомлялося, що Естонія розглядає можливість відправлення своїх військ в Україну.

Нагадаємо, представник ГУР МО України Вадим Скібіцький заявив, що Росія може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою.

Тим часом, в Естонії заговорили про бомбосховища. Також повідомлялося про додаткові загородження на кордоні Естонії з Росією.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости