Чоловіки, які виїхали за кордон 20 років тому, теж мають оновити свої дані - Міноборони

Міністерство оборони України повідомило, що оновити військово-облікові дані мають навіть ті чоловіки, які виїхали за кордон 20 років тому.

Зазначається, що військовозобов'язані, які перебувають за кордоном, мають до 16

липня 2024 року оновити дані.
У Міноборони наголошують, що оновити дані можна, надіславши повідомлення на офіційну електронну адресу ТЦК і СП за місцем перебування на військовому обліку або через електронний кабінет військовозобов'язаного Резерв+.

Відповідаючи на запитання, чи потрібно оновлювати дані чоловікам, які виїхали за кордон 10−20 років тому, живуть там і мають відповідні документи на постійне місце проживання за кордоном, у Міноборони заявили: «Так, це потрібно зробити у відповідній дипломатичній установі. Ви й надалі продовжуєте бути громадянином України, а отже, зобов’язані виконувати свій конституційний обов’язок із захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України (стаття 65 Конституції України)».

Нагадаємо, що 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Українські чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити облікові дані у територіальних центрах комплектування. Зокрема, надати актуальні номер телефону, e-mail та адресу проживання. Зробити це треба протягом наступних 60 днів. Дедлайн - до 16 липня включно. Інакше настає адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку - штраф від 17 000 гривень.

Уточнити дані можна як під час особистого візиту до ТЦК чи Центру надання адміністративних послуг, так і через мобільний додаток електронного кабінету Резерв+.

Закон визначає декілька поважних причин, за яких можна не приходити до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Вони повинні бути підтверджені документально.

В роз’ясненні зазначається, що поважними причинами неприбуття до ТЦК та СП у строк, визначений у повістці, визнаються: перешкода стихійного характеру;
хвороба громадянина; воєнні дії на відповідній території та їх наслідки або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у визначені пункт і строк;
смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости