Росіяни щоденно знищують ліси Лиманщини. ФОТО

Ліси Лиманщини щоденно знищуються через обстріли зі сторони ворога, повідомляє пресслужба ДСНС України.

Днями ворог вкотре завдав удару по Лиманщині, внаслідок чого виникло декілька осередків пожежі лісової підстилки.

"До одного із місць влучання був направлений піротехнічний розрахунок ДСНС Волинської області для розмінування території та можливості облаштування мінералізованих смуг, а також ліквідації пожежі рятувальниками. В ході проведення робіт особовий склад потрапив під обстріл, на щастя ніхто не постраждав", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що майже 8 годин вогнеборці ліквідували пожежу на площі 13 га. Також на околицях селища Дробишеве рятувальники спільно зі співробітниками лісництва локалізували низову пожежу на площі 45 га та створили мінералізовані смуги для недопущення розповсюдження пожежі на житлову забудову населеного пункту.

"Під час проведення комплексу заходів ворог також обстрілював вогнеборців, на щастя ніхто не постраждав", - додали у відомстві.

На даний час проводиться постійний моніторинг ситуації.

Нагадаємо, що через російське вторгнення в Україну та активні бойові дії наша країна забруднена вибухонебезпечними предметами. Деякі аналітики називають Україну найбільш замінованою країною у світі. Ми писали, що російські військові у тимчасово окупованих областях активно мінують сільськогосподарські угіддя з метою втримати території.

"Закликаємо громадян України на ТОТ зберігати пильність, зокрема під час пересування автомобільним засобом особливо грунтовими дорогами та закликаємо повідомляти про розміщення та пересування ворога за цим посиланням. Так ми разом зможемо наблизити звільнення окупованої території України і притягнути до відповідальності військових злочинців та посібників терористичної Росії", - йдеться у повідомленні Центр національного спротиву.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости