На Дніпропетровщині виявили вибухівку на одній з підстанцій

На одній з підстанцій обленерго у Дніпропетровській області було виявлено вибуховий пристрій. Про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Для знешкодження вибухівки викликали поліцію та саперів", - йдеться у повідомленні.

Більше деталей поки не наводиться.

У Мінеренго також попередили українців, щоб вони отримували інформацію про ситуацію в енергосистемі тільки з офіційних джерел.

Міністерство енергетики України спільно з колегами з Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертають увагу громадян на активізацію шахраїв, які використовують складну ситуацію в енергосистемі у своїх злочинних інтересах. Зокрема, зловмисники активізувалися через застосування обмежень електропостачання та введення погодинних графіків відключень для споживачів.

"Зловмисники можуть створювати фейкові онлайн-ресурси для поширення дезінформації в інтересах країни-агресорки, виманювання конфіденційних даних громадян та привласнення заощаджень. Минулого року працівники кіберполіції викрили групу зловмисників, які в період відключень електроенергії створювати фейкові телеграм-боти енергетичної компанії. З їх допомогою вони викрадали облікові записи користувачів і надалі використовували їх у шахрайських схемах. Аби не стати жертвами зловмисників та ворожої пропаганди, нагадуємо: не довіряйте стороннім ресурсам і не переходьте за посиланнями з незнайомих джерел", - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві енергетики зазначили, що усю достовірну інформацію про ситуацію в енергосистемі та відключення можно отримати на ресурсах Міненерго, НЕК «Укренерго» та операторів системи розподілу (обленерго) у областях.

Відключення світла в Україні можуть тривати до початку осені.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости