Наступають з двох боків: у росіян змінився задум на Харківщині

Російські військові за всяку ціну намагаються досягнути успіхів на полі бою. Наступ на півночі Харківщини, у випадку успіху, може відкрити для них нові перспективи.

В окупантів ще є резерви на Харківському напрямку, оскільки не всі військові залучені до боїв. Про це 24 Каналу розповів координатор групи Інформаційний спротив Костянтин Машовець. Ба більше, фіксують формування нового угруповання росіян.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Росія збирає ще одне угруповання військ біля кордону України – за 90 кілометрів від Харкова на північний захід. До того ж росіяни активізувалися на Куп'янському напрямку в районі Табаївки. Звідти, цілком можливо, росіяни хочуть дійти до Великого Бурлука та Вовчанська відповідно.

«Вони намагаються реалізувати принцип оперативного мистецтва, розпочинаючи одночасні дії, які сходяться. Зараз вони зайняли Іванівку у бік Степової Новоселівки на Куп'янському напрямку, і вздовж Печенізького водосховища намагаються зрізати виступ»,
– зазначив Костянтин Машовець.

Зараз росіяни перегрупували сили та засоби зі складу групи військ "Захід" у зону відповідальності угруповання військ "Північ". Мовиться про перегрупування 6-ї військової армії.

"Це невелика армія – 2 мотострілецькі бригади та комплект приданих частин та підрозділів. Але її підсилили визначеним комплектом зі складом 1-ї танкової армії. На Харківському напрямку зараз діє близько 15 дивізіонів ствольної та реактивної артилерії ворога. Загальна чисельність військ – близько 40 тисяч, але не всі вони залучені. Тобто у противника там є резерв", – зауважив Машовець.

Крім того, росіяни ще можуть ввести додатково від 6 до 7 батальйонів.

Нагадаємо, російські війська з початку року скинули на територію України майже 10 тис. керованих авіаційних бомб, повідомив міністр оборони України Рустем Умеров, коментуючи удар окупантів по будівельному гіпермаркету в Харкові.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости