Як зміниться «Резерв+»: що треба знати українцям

Нещодавно в Україні запрацював мобільний застосунок «Резерв+», де військовозобов'язані можуть оновити свої дані.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко на власній Facebook-сторінці розповіла, чи буде доступний цей застосунок для українців, які перебувають за кордоном.

Скоро застосунок «Резерв+» буде доступний за кордоном.

«У деяких країнах застосунок ще може бути не доступним, бо маркетам треба декілька днів на обробку будь-яких змін. Команда вирішує це питання. У найближчі дні застосунок буде доступним, як на Android, так і на iOS. І всі встигнуть оновити дані до 16 липня», – сказала вона.

Раніше Міністерство оборони України представило мобільний застосунок «Резерв+», через який військовозобов’язані можуть оновити облікові дані – номер телефону, адресу проживання та адресу електронної пошти. Застосунок доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня – у день набуття чинності нових норм закону про мобілізацію.

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, що введені через повномасштабне вторгнення РФ. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки.

Нагадаємо, у зв’язку з війною, що триває в Україні, мобілізація залишається актуальною темою для багатьох громадян. Багато людей хочуть дізнатися, як вона проходить, хто підлягає заклику, що робити у разі отримання повістки і куди звертатися за допомогою, але бояться приходити до військкоматів для отримання інформації. І для таких зробили виняток.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости