ISW: Українські захисники мали успіх на Харківському напрямку

Українські захисники мали успіх у ході контрнаступальних дій у Харківській області. Разом з тим фіксується посилення тиску з боку російських окупантів поблизу Авдіївки та в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Сили оборони України нещодавно відновили обмежені позиції на північ від міста Харкова на тлі продовження наступальних операцій РФ на півночі Харківської області 28 травня.

Геолокаційні кадри від 28 травня показують, що ЗСУ відновили позиції вздовж смуги на південний схід від Лук'янців.

Російські та українські військові також повідомили про продовження наступальних операцій путінських сил в напрямках Липці та Вовчанськ протягом дня 28 травня, а один російський "воєнкор" стверджував, що війська РФ просунулися до 200 метрів у напрямку Липців.

Інший російський блогер розповідав, що війська РФ нібито витісняють українські сили з позицій у висотних будинках поблизу стадіону та Вовчанського агрегатного заводу на півночі Вовчанська, хоча в ISW не спостерігаєли візуального підтвердження того, що окупанти діють у цих двох районах.

Інший російський "воєнкор" стверджував, що путінські війська просунулися до 600 метрів у невизначених районах біля Вовчанська.

У Генштабі ЗСУ повідомили про продовження бойових дій на південний захід від Вовчанська біля Стариці та на північний схід від Вовчанська біля Тихого.

Речник угрупування військ "Хортиця" ЗСУ підполковник Назар Волошин зазначив, що війська РФ завдають потужних ударів по Вовчанську з термобаричних артилерійських систем ТОС-2.

Крім того, російські та українські джерела також відзначили, що війська РФ завдають постійних ударів плануючими бомбами по інфраструктурі Вовчанська.

Нагадаємо, російські окупанти просунулися біля Уманського та в Старомайорському.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости