Сирський має виправитись або його відправлять у відставку – експерт

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський має змінити свої підходи в командуванні або його звільнять – вважає експерт Михайло Шнайдер.

Свій висновок він пов’язує із фактами численної критики дій Голвнокомандувача як представники провладних сил, так і опозиції. «Починаючи з постів Безуглої:

І закінчуючи відео Яніни Соколової

Та Бутусовим:

Також до критики доєдналися патріотичні волонтери, а саме Стерненко», - пише експерт.

За його словами, більшість претензій стосуються кадрової політики Сирського. «Нагору пішли переважно кадри "ООС" або командири, які були на високих посадах до початку повномасштабного Вторгнення. Анатолій Баргилевич, Олександр Павлюк, Ігор Плахута, ну і звісно Содоль. Саме ці військові з м'яко кажучи неоднозначною репутацією, злетіли по кар'єрній драбині саме при Сирському. А натомість нинішні бойові офіцери, залишилися без Підвищень. На жаль, на превеликий Жаль.» - узагальнює Михайло Шнайдер.

Разом із тим він констатує, що є й інші проблеми, зокрема, підхід до комплектування бригад. А саме створення нових бригад, в той час як є багато неукомплектованих бригад або укомплектованих лише на папері. При цьому, існуючі бригади мають досвічених командирів підрозділів різного рівня, які можуть передати досвід та в більшості здатні командувати більш ефективно, ніж нові бригади з недосвіченим особовим Складом. «То ж, навіщо це робтити, у чому тут Логіка? Що це, непрофесійність або Популізм?», - задає питання експерт.

Крім того, Шнайдер звертає увагу, що з призначенням Сирського, ми втратили багато населених пунктів та неналежно підготувались до наступу окупантів на Харківщині, який фактично пропустили. «А ще Авдіївка, Роботине - про яке ми ще багато чого не знаємо та звісно Фортифікації. Наші багатостраждальні Фортифікації. По цим напрямкам є теж дуже багато Питань. Болючих Питань.», - вважає він.

«А ще, кажуть що на лінії зіткнення часто відбуваються не зовсім доречні, неефективні Штурми. З великими Втратами. І це думка рядових бійців ЗСУ та Комбригів», - пише Шнайдер і на останок нагадує про питання мобілізації, з якою твориться повний хаос, і це є також відповідальністю Головкома.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости