Оновлення для військовозобов’язаних: з 18 червня паперовий військовий квиток стане не актуальним

У додатку Резерв+ з’явиться QR-код, який зможе замінити паперовий військовий квиток. Паперові військові квитки та облікові документи будуть замінені цим QR-кодом, який міститиме всю необхідну інформацію про військовозобов’язаного.

Про такі оновлення повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

“18 червня у Резерв+ з’явиться QR-код — він остаточно прирівняє інформацію з “Оберіг” до електронного військового облікового документа. Ми можемо зчитувати цей QR-код і отримувати всю потрібну інформацію”, заявила Черногоренко.

З її слів — це дуже зручно, адже більше не потрібно прив’язуватися до паперових документів.

Станом на початок червня додаток Резерв+ вже повноцінно працює й бажаючі можуть оновити дані таким шляхом. Від початку запуску застосунку вже понад мільйон чоловіків ним скористалися. Також оновити дані можна безпосередньо в ТЦК або у ЦНАПі. У ТЦК заявляють — оновлення даних не означає мобілізацію. Також, додаткова військово-лікарська комісія теж не означає, що люди, які будуть визнані придатними до служби відразу ж підуть воювати. Все це формальності, які необхідні для того, аби упорядкувати інформацію, та мати чітке бачення стосовно кількості чоловіків, які придатні до служби і які знаходяться в Україні.

Нагадаємо, серед 129 тисяч воєнних злочинів, які зареєстровані Офісом Генерального прокурора, більше 3800 злочинів стосується українських дітей. Серед них злочинне насильство, поранення, каліцтво, нелюдське поводження, тортури, а також і вбивства. Зокрема, 550 підтверджених фактів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости