У Чехії в аварії з потягами загинули українки

Увечері середи, 5 червня, в Чехії сталася масштабна аварія за участю поїздів. Один з потягів прямував до України. Повідомлялося, щонайменше четверо людей загинули, десятки дістали поранення. Спочатку в "Укрзалізниці" заявили, що серед жертв і поранених українців немає, однак пізніше МЗС України стало відомо, що в результаті трагедії загинули дві України.

Спеціальна комісія все ще визначає причину, по якій зіштовхнулись потяги у Чехії. Однак матеріальні збитки оцінюються у 110 мільйонів чеських крон.

Як повідомляє розповів міністр транспорту Чехії Мартін Купка у Twitter, станом на 07:30 четверга за місцевим, чеським спеціалістам вдалося відновити рух по одній колії зі зниженою швидкістю на ключовому залізничному вузлі.

На місці трагедії працює спеціальна Залізнична інспекція, яка вже розпочала розслідування причин аварії.

"Згідно з висновками Інспекції, був перетнутий сигнал у положенні, що забороняє проїзд швидкісного пасажирського поїзда. Чи було це технічною несправністю, людською помилкою або поєднанням обох факторів, є предметом детального розслідування, і наразі неможливо передбачити конкретні висновки", - написав Купка.

Раніше повідомлялося, що у Чехії запровадили програму допомоги повернення на Батьківщину для українців зі статусом біженців та тимчасовим захистом у країні.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости