ISW: Окупанти просунулися на кількох напрямках

В Україні на фронті фіксується просування російських окупантів на кількох напрямках. Зокрема, ворог тисне в районі Вовчанська, біля Куп'янська, на північний схід від Сіверська, на північний захід від Авдіївки, на південь від Великої Новосілки та поблизу Кринок.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Схід України. Операція №1 - Харківська область

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські окупанти не проводили наступальних операцій біля Липців 6 червня.

Український військовослужбовець, який діє на Харківському напрямку, 5 червня заявив, що загарбники використовують безпілотники FPV з тепловізорами для підтримки нічних штурмів, та завдають великої кількості ударів з артилерії та бомбових ударів.

Він також розповів, що війська РФ використовують для штурму на Харківському напрямку непідготовлений особовий склад.

У звіті зазначається, що як повідомляється, що на цьому напрямку з російського боку діють певні підрозділи чеченського спецназу "Ахмат".

Російські загарбники нещодавно просунулися поблизу Вовчанська. Геолокаційні кадри, опубліковані 6 червня, показують, що окупанти нещодавно просунулися в межах Стариці.

Російський "воєнкор" стверджував, що путінські війська нібито просунулися на 400 метрів у невизначеному районі на Вовчанському напрямку.

Російські блогери розповідали, що 6 червня тривали бої біля Агрегатного заводу в центрі Вовчанська та біля Стариці та Бугруватки.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти вели наступальні дії під Вовчанськом 5 червня, але не проводили наступальних операцій 6 червня.

Операція №2 - Луганська область

Російські окупанти нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська.

Геолокаційні кадри, опубліковані 6 червня, показують, що загарбники просунулися на північний захід від Іванівки під час механізованої атаки зменшеного розміру взводу, що вказує на те, що росіяни, можливо, також просунулися далі в самій Іванівці, йдеться у звіті ISW

Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ також нібито захопили кілька українських позицій приблизно за 1,5 км на південь від Вільшани і на південний захід від Ямполівки.

Російські війська також продовжували наступ в районі Синьківки, поблизу Петропавлівки, біля Степової Новоселівки та Стельмахівки, біля М'ясожарівки, поблизу Чернещини та Дружелюбівки, біля Невського та в районі Серебрянського лісництва 5 і 6 червня.

Операція №3 - Донецька область

Війська РФ нещодавно просунулися в Сіверському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 6 червня, показують, що окупанти нещодавно просунулися на південний схід від Білогорівки.

Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ просунулися до 500 метрів у напрямку Роздолівки.

У Генштабі ЗСУ повідомили про бої біля Білогорівки, поблизу Верхньокам'янського, біля Виїмки та біля Роздолівки 5 і 6 червня.

Російські окупанти нещодавно просунулися поблизу Часового Яру.

Геолокаційні кадри, опубліковані 6 червня, показують, що загарбники нещодавно просунулися на південний схід від цього міста на східній стороні каналу Сіверський-Донець Донбас.

Російський "воєнкор" стверджував, що війська РФ просунулися на західній стороні каналу Сіверський Донець на південний схід від Нового мікрорайону.

Бої тривали біля Калинівки, Іванівського, поблизу мікрорайонів Канал і Новий (східна частина міста Часів Яр), біля Кліщіївки та Андріївки 5 і 6 червня.

Війська РФ здійснили підтверджене просування на північний захід від Авдіївки, ймовірно, протягом минулого тижня.

Російські джерела стверджували, що війська РФ просунулися на південний захід від Калинового (на північ від Авдіївки), хоча в ISW не знайшли візуального підтвердження цієї заяви.

На кадрах, опублікованих 6 червня, видно, як ЗСУ відбивають російську механізовану атаку чисельністю приблизно в один взвод поблизу Очеретиного, а український військовий оглядач Юрій Бутусов заявив, що штурм здійснювали невідомі елементи ВДВ.

Бої тривали біля Калинового, в районі Новоолександрівки, Прогресу, Євгенівки, Новопокровського, Сокола, Новоселівки Першої, біля Яснобродівки, Уманського та Карлівки.

Нагадаємо, втрати Росії у війні в Україні за добу з 6 на 7 червня, становили 1080 окупантів. Загалом з початку повномасштабного вторгнення, агресор втратив понад 516 080 солдатів. Крім того, за добу ЗСУ знищили корабель і 64 артилерійських системи.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости