В Одесі відкрили перший пляж. ФОТО

Сьогодні, 8 червня, у Одесі відкрили перший пляж. Ним став "Калетон" - одна з 20 локацій, які планується відкрити у регіоні. Про це повідомляє голови Одеської ОВА Олега Кіпер у Telegram.

"Підписали спільний з командувачем ОСУВ "Одеса" наказ про доступ людей до моря. Від сьогодні перша відкрита зона - пляж "Калетон" в Одесі", - розповів він.

За словами голови ОВА, список пляжів буде доповнюватися по мірі проходження перевірок.

"Розраховуємо відкрити близько 20 пляжів в Одесі та районі, а також однієї лагуни в Ізмаїльському районі", - йдеться у повідомленні.

Як пише Телеграм-канал "Политика Страны", у Затоці була загроза висадки десанту, тож купальний сезон там не відкриють, заявив одеський губернатор.

«У Затоці були питання на початку війни щодо можливості висадки десанту. Там дуже зручні круті піщані пляжі, де можуть висадити десант, тому сьогодні там стоїть питання небезпеки, яке вивчатиметься. Сьогодні це нереально», - заявив Кіпер.

Умови відпочинку на пляжах Одеси

Під час повітряної тривоги, при виявленні підозрілих предметів, під час шторму від двох балів - перебування людей біля моря заборонено.

Перебування людей на пляжах заборонено:

під час повітряної тривоги (поруч є укриття, місця їхнього розташування мають бути вказані на інформаційному табло пляжів);
у разі виявлення підозрілих предметів;
під час шторму в Чорному морі від 2-х балів;
на берегових спорудах – пірсах, траверсах, хвилеломах;
поза межами зон для купання.

На відкритих зонах для купання мають обов’язково бути рятувальний човен і захисні сітчасті огорожі від вибухонебезпечних предметів.

За потреби мають бути організовані обстеження підводної та надводної акваторії Чорного моря водолазною службою.

Передбачено щоденне прибирання узбережжя за відсутності надзвичайної ситуації.

Вихід до акваторії Чорного моря заборонений для усіх плавзасобів, окрім рятувальних служб.

Зазначимо, що раніше, у квітні, в Одесі місцева влада зустрілася з представниками бізнесу - власниками торгових мереж, закладів харчування, готелів тощо. На зустрічі обговорили низку питань для полегшення роботи бізнесу в регіоні, зокрема оздоровчий сезон: відкриття пляжів та надання послуг саме в прибережній зоні.

Нагадаємо, в Одесі затримали агента ФСБ, який шпигував за позиціями ППО.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости