Пропаганда РФ поширює наратив про “афганський сценарій для України”

Пропагандистські ресурси Кремля цитують заяву ірландського “журналіста” Чей Боуза про те, що Україна начебто закінчить так само, як і Афганістан – коли станеться крах, то це відбудеться миттєво.

Як підкреслює Центр протидії дезінформації, такі заяви не мають нічого спільного з реальністю та не підкріплені жодними фактами. Сили оборони України продовжують знищувати російських окупантів, а міжнародні партнери надають всю необхідну допомогу та підтримку Україні.

Насправді, «журналіст» Чей Боуз – це відомий ретранслятор кремлівських наративів і пропаганди. Він активно співпрацює із західними виданнями, які тиражують російську брехню.

Наприклад, Боуз стверджував, що українські військові з 2014 року нібито «вбили тисячі цивільних громадян», і що в Україні триває «громадянська війна», яка розпочалася після «перевороту на Майдані» за буцімто «спонсорства ЦРУ».

Тому вкид про «афганський сценарій» – це чергова інформаційна операція рф, мета якої переконати західну аудиторію у тому, що нібито «перемога рф близька і неминуча», а підтримка України не має сенсу.

Нагадаємо, російські окупанти хотіли перетворити Харківську область на буферну зону, але Сили оборони України зупинили їхнє просування.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости