Перша хвиля мобілізації в’язнів може зібрати до 4 тисяч добровольців

Український уряд очікує, що залучення ув’язнених до ЗСУ на добровільній основі дозволить поповнити військо щонайменше на чотири тисячі осіб у першій хвилі.

Таку думку висловив міністр юстиції України Денис Малюська, якого цитує The Washington Post.

«Згідно з новим законом, ув’язнені, які підпадають під програму амністії, можуть бути призначені лише до десантно-штурмових бригад, що може означати їхню участь у боях віч-на-віч з російськими військами. Це обмеження відображає найбільш нагальні потреби України», - наводить американське видання слова міністра.

Малюська додав, що за його очікуваннями «щонайменше чотири тисячі чоловіків стануть добровольцями в першій хвилі набору».

Передбачається, що поки засуджені проходитимуть службу лише в частинах, повністю сформованих із колишніх в’язнів, якими керуватимуть кадрові військові. «Мотивація наших в’язнів сильніша, ніж у наших звичайних солдатів», – сказав Малюська.

Він підкреслив, для них звільнення – лише частина мотиву. Вони «також хочуть захистити свою країну та перегорнути сторінку».

Нагадаємо, на передовій ЗСУ відкинули ворога в Серебрянському лісництві. Окупантам не дали закріпитися біля Новоселівки Першої. Проте ворожі сижі просунулися у Красногорівці.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости