Німеччина остаточно визначилась із поверненням українських ухилянтів додому

Німеччина остаточно визначилася з питанням про українців, які отримали статус тимчасового притулку на її території. Серед наших співгромадян, які там перебувають, є чимало військовозобов'язаних чоловіків. Однак німецький уряд не примушуватиме українських ухилянтів, втім, як і решту українців, повертатися на батьківщину в Україну.

Про це повідомляє Spiegel, посилаючись на слова міністра розвитку у федеральному уряді Німеччини Свеньї Шульце.

Незважаючи на те, що Україна зараз гостро відчуває брак робочої сили, а також потребує поповнення лав ЗСУ, Німеччина не має наміру будь-яким чином примушувати українців до повернення додому. Німецький уряд також не заохочуватиме наших громадян якимись фінансовими дотаціями, щоб вони поверталися в Україну.

Федеральний уряд вважає, що право вибору є у кожної людини. І кожен українець, який перебуває за кордоном, буде особисто вирішувати, повертатися йому зараз додому чи ні.

Нагадаємо, згідно з законом чоловіки, які самостійно виховують дитину віком до 18 років, мають право на відстрочку від мобілізації. Через це в Україні почастішали випадки, коли мати спеціально відмовляється від прав на дитину, щоб військовозобов'язаний батько отримав відстрочку. Така "схема" дуже ризикована, адже дитина може потрапити до дитбудинку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости